Schoenen oprekken

Als je schoenen knellen of te klein zijn, hoef je ze niet direct aan de kant te zetten. Het is namelijk vaak mogelijk de schoenen op te rekken. Dit kan bij een schoenmaker, maar vaak ook heel gemakkelijk thuis.

Wat heb je daar voor nodig? In ieder geval een goede schoenoprekker en eventueel oprekspray om het leer wat soepeler te maken.

Een goede schoenoprekker ziet er als volgt uit:

Zoals je hierboven kunt zien, bestaat het neusgedeelte van de rekker uit twee stukken, waardoor een schoen in breedte opgerekt kan worden. Verder kan met het schroefgedeelte aan de achterkant ook de lengte van een schoen opgerekt worden. Als laatste kunnen door middel van losse plastic opbrengstukjes specifieke pijnplekken worden aangepakt.

Deze losse stukjes kunnen op een aantal punten van de rekker worden aangebracht en pakken specifiek die vervelende plekken in een schoen aan.

Om het oprekken makkelijker te maken kun je een spray gebruiken, zogenaamde ‘leather stretch spray’.

Deze spray wordt aan de binnenkant van de schoen gespoten voordat de rekker erin wordt geplaatst. De spray zorgt ervoor dat het leer soepeler wordt en het oprekken beter gaat.

Voor damesschoenen bestaan er aparte oprekkers, die een stuk kleiner zijn en bijvoorbeeld makkelijk voor pumps zijn te gebruiken. Dit type rekker biedt wel alleen de mogelijkheid schoenen in de breedte op te rekken.

Wil je bovenstaande producten aanschaffen? Ga dan naar www.nl.theshoecareshop.com, de online specialist in schoenverzorging

Geef een reactie